Skip to content

Klubbmästerskap 2013

Den nittonde oktober höll svealandsavdelningen i lurecoursing sitt andra klubbmästerskapsprov i Märsta. Med tanke på vädret förra året och de senaste dagarnas snöfall och kyla var det nog med blandade känslor man såg fram mot lördagen. Men till allas glädje sken solen från en klar himmel hela dagen. Ganska kallt var det men det finns ju kläder både för folk och hundar. En flock kanadagäss gick och betade på fältet och de lät sig inte störas förrän banan lades strax förbi dem. Då insåg de att de fick äta lunch någon annanstans. Under dagen kom två stora duvflockar och cirklade över banan som tydligen var matbord även för dem, men det var bara att flyga vidare.

Lite strul då och då var det, men allt flöt på i godan ro. Vi fick oss ett gott skratt när ena domarens två whippetar smet ut från husvagnen och tog sig en runda på säkert 2-3 gånger banlängden innan de lät sig fångas. Bensinen i fyrhjulingen tog slut, naturligtvis längst bort. Men vad gör det när solen skiner.

Alla som kunde hjälpa till med något gjorde det och på eftermiddagen packades tält, elverk och springmaskin ihop snabbt.

Lotterna sålde slut snabbt och dragningen skedde när vi väntade på de sista uträkningarna av proven. Många priser fanns både till tävlingen och lotteriet så jag tror att alla fick något.

Resultat

Nedan följer bästa hund ur varje ras i de tre klasserna Olicensierade, Licensierade och Veteraner.

Olicensierade
Afghanhund: Awbari Techno Beat 164p. Han hade också dagens högsta poäng och vinnare av den olicensierade gruppen och Best in field.

Saluki: Khalils Bashirah 152p

Borzoi: Tarasov’s India Silk 148p

Galgo Español: Cocolores Hatari 146p

Licensierade
Borzoi: Bierioza’s Bellatrix 160p och vinnare i den licensierade gruppen.

Saluki: Galerita’s Doset Daram 159p

Galgo Español: Rayma Clam 159p

Faraohund: Antefas Utopia 153p

Whippet: Springelden’s Eia Popeia 152p

Afghanhund: Vindaloo The Truth Is 151p

Irländsk varghund: Greirish Beryl Crown 144p

Skotsk hjorthund: Galerita’s Amber 140p

Cirneco dell’Etna: Sikania Ustica 136p

Veteraner
Saluki: Galerita’s Mimosa 141p och veteranvinnare.

Whippet: Bokellas Ron Weasley 139p.

km2013